Óceán és a vízisportok

A sziget nagyon különleges természeti és meteorológiai körülményeket biztosít a vízisportok szerelmeseinek, egy autentikus vízisport-paradicsom. A szigeten nagyon kellemes a klíma, a hullámok, a nyári passzátszél, a víz, az évi 3000 óra napsütés és a 150 km hosszú strand tökéletes kondíciókat biztosít a természet és a vízisportok kedvelőinek.

Szörf

A természet ereje, a szél és az árapály kihívásai, a megtörő hullámok … Keresse a korlátokat, a szabadságot, a sportot… a szörfözést. A sziget az úgynevezett “európai Hawaii”, vagy a “szörfösök Mekkája”, köszönhetően a soha véget nem érő tökéletes hullámoknak, amelyek kihívást jelentenek a profiknak és amatőröknek egyaránt. Hullámtörők különböző szintű szörfösök igényei szerint, csúcs minőségű szörf központok és a legjobb szakemberek. Nincs más hely Európában ahol ilyen minőségű hullámokban lehetne gyakorolni a szörfözést. A szörfösök választhatnak a látványos fehér homokos kevésbé hullámos strandok, vagy a nagy és vad hullámos strandok között. Fuerteventurán mindenki talál egy neki megfelelő strandot.

Windsurf

Atlanti óceáni szelek. Hullámok mossák a partokat az egész év folyamán. A szörfözés szelleme Téged is elkap. A légáramlatok elvisznek, bármerre szeretnél menni. Csendes víz az öbölben, vagy az északi part ereje. Rangos windsurf iskolák és a legjobb szakemberek várnak, minden szinten. Szörfbérlés, szörf klubok, a környezet és kiterjedt szörfös közösség … és minden évben a Szörf és Kiteboard világbajnokságot is a Jandía strandon rendezik meg.

Kite-szörf

Az elmúlt évek egyik legdivatosabb sportjához, a kite-szörfhöz, Fuerteventura spot-jai biztosítják a legideálisabb feltételeket az egész világon, és nem csak a sziget déli részén, hanem a sziget északin részen is. Az állandó szél és a változatos strandok széles választéka vonzza ide az a sport szerelmeseit, hogy gyakoroljanak, fejlődjenek, versenyezzenek, vagy csak egyszerűen élvezzék a hullámokat. Repülj át a hullámok fölött!

S.U.P. (állva evezés)

A Hawaii királyok által évszázadokkal ezelőtt gyakorolt sport népszerűsége egyre nagyobbra nőtt az utóbbi években, és Fuerteventura ideális helyet biztosít a SUP szerelmeseinek. Minden korosztály számára nagyszerű élményt nyújt, felállni a deszkára egy evezővel, és élvezni a páratlan kilátást a nyugodt vízű öblökben és suhanni az óceán vizén. A haladó és profi SUP -osok rengeteg helyet találhatnak a szigeten, ahol összemérhetik tudásukat a vad vizekkel.

Búvárkodás

Fuerteventura elképesztően változatos tengerfenékkel és gazdag állatvilággal rendelkezik. A kristálytiszta vízbe alámerülve lehet megcsodálni e csodálatos élővilág színeit és a víz alatti vulkáni képződményeket, és megtapasztalni az Atlanti-óceán élővilágát természetes, érintetlen állapotában. A víz alatti vulkáni tájat, hajóroncsokat és zátonyokat. A gazdag tengeri állatvilágot több mint 390 faj alkotja: Atlanti ló-sügér, tengeri dubrincsfélék, tonhal, tengeri keszeg, sügérek, tőkehalak, papagájhalfélék és számos endemikus faj … egy csodálatos látvány. A látótávolság több mint 30 méter. Itt az egész év folyamán kutathatóak a víz alatti kincsek. A türkizkék óceán és az extravagáns sziklás képződmények keverékében gyönyörű víz alatti kincsek találhatók.

Mélytengeri horgászat

Fuerteventura a legjobbat nyújtja a mélytengeri horgászoknak is.

A Mélytengeri Horgászat Nemzetközi bajnokságát is itt rendezik, Gran Tarajalban.

Horgászat

Köszönhetően a Fuerteventura körüli vizek kiváló minőségének, több mint 390 halfaj található itt: tonhalak, sügérek, tőkehalak… a kalandra vágyó halászok szinte mindig gazdag fogással térnek vissza a kikötőbe. Lehetőségek gazdag választéka várja a kikötőkben a sporthorgászokat.

Vitorlázás

Az óceán nyújtotta egyik legnagyobb élmény, egy nyugodt áthajózás az Atlanti óceánon, a folyamatos kapcsolat a természettel. Horgonyozzon le a felderítetlen öblökben, és gyönyörködjön a naplementében az óceán felől …. Fuerteventura mindezt és még sok mást is kínál azoknak, akik egy vitorláson szeretnének egy felejthetetlen utazásra indulni.

Kajakozás

A kajak hívja Önt, hogy aktív és környezettudatos módon fedezhesse fel Fuerteventura partjainak rejtett kincseit. Legyen bármilyen fizikai erőnléte, egyedül, párban vagy egy baráti társasággal, megtapasztalhatja az óceán csodáit a lehető legintenzívebb módon. Fedezze fel a szigetet egy másik nézőpontból.

Golf

Ismerkedjen meg a legexkluzívabb üdülőhelyeken és a leglenyűgözőbb tájakon fekvő golfpályákkal. Egyedülálló vonalvezetés az őshonos növényzettel szegélyezve. Pálmafák és tavak. Természetes szakadékok és pályák a tengerparton. A táj változatossága, a meleg éghajlat és a kiváltságos környezet teszik itt a golfot egy különleges élménnyé, az egész év folyamán.

Golfpályák:
•  FUERTEVENTURA G
OLF CLUB
•  GOLF CLUB SALINAS DE ANTIGUA
•  PLAYITAS GOLF
•  MIRADOR DE LOBOS GOLF
• 
JANDÍA GOLF COURSE