A 10 legjobb strand

Barlovento: 5700m. Fehér homokos.

Cofete: 6000m. Fehér homokos. Szeles napokon óvakodjanak az erős hullámoktól.

Costa Calma: 2190m. Fehér homokos.

Del moro: 300m. Fehér homokos.

Esquinzo-Butihondo: 1500m. Fehér homokos.

 

Gran Tarajal: 800m. Fekete homokos.

La concha (Isla de lobos): 300m. Fehér homokos

La Concha: 200m. Fehér homokos

Playa Blanca: 875m. Fehér homokos

El Caserón: 1000m. Fehér homokos.

A végtelen strandok szigete…

Fuerteventurán több mint 150 kilóméter hosszan, amíg a szem ellát, mesés partok, érintetlen és távoli öblök, jól felszerelt és különféle szolgáltatásokat kínáló partszakaszok, strandok, bájos kis halászfalvak találhatók. Fuerteventurán több mint 150 kilóméter hosszan, amíg a szem ellát, mesés partok, érintetlen és távoli öblök, jól felszerelt és különféle szolgáltatásokat kínáló partszakaszok, strandok, bájos kis halászfalvak találhatók. Egy strand mindenkinek.

Végtelen aranyhomokos strandok és türkizkék vizek

Órákon át sétálhat a parton, gyönyörködhet a naplementében, a végtelen tájban vagy élvezheti napsütést és a hullámokat a türkiz vízben.
A sziget déli részén Barlovento és Sotavento végtelen partjai, északon a hatalmas Corralejo-i strandok várják egy határtalan paradicsomban.

Távoli öblök

Ha szeretne egy picit elbújni a világ zaja elől, kapcsolatba kerülni a természettel és megtalálni a harmóniát, válassza a számos rejtett kis öböl egyikét. Az apró homokos öblöktől egészen a vad sziklák alatt megbújó vízpartig mindig talál olyan helyet, ahol egyedül lehet, köszönhetően.

Időjárás jelentés

Átlaghőmérséklet - Húzd ide az egeret, hogy megtud, milyen idő vár rád Fuerteventurán, amikor utazol!

Átlaghőmérséklet

idojaras

Tradicionális halászfalvak

Az ősi hagyományos halászat számos érintetlen emléket hagyott a szigeten. El  Cotillo, Corralejo, Los Molinos, Puerto Lajas, Las Salinas,  Pozo Negro, Las Playitas,  El Puertito,  Ajui… ezek mindegyike magával ragadó hagyományos mennyország, az öblökben fellelhető halászhajók és éttermek festői képet alkotnak. Ízletes és friss fogások, egyenesen az óceánból.

Jól felszerelt partszakaszok

Számos partszakasz felszereltsége lehetőséget biztosít arra, hogy egy csodás napot töltsön el ott családjával. Kék zászlós strandokból 8 van a szigeten: Playa Blanca, Gran Tarajal,  Las Playitas,  Grandes   Playas  de Corralejo, Costa Calma, Esquinzo-Butihondo,  Solana Matorral, La  Concha-El Cotillo; és még további jól felszerelt fürdőhelyek, mint például Caleta de Fuste  vagy La  Guirra.

Vízi sportokhoz

Vizisportok? Akkor jó helyen jár! Északon, a sziget középső részén és délen is a legjobb feltételeket találja egy aktív nyaraláshoz. A szörf, kite és vitorlázás szerelmeseinek jó hír, hogy a szél állandóan fúj, sporthorgászoknak a legmodernebb hajók állnak rendelkezésre, aki pedig belevetné magát a mélybe, élvezheti a legkülönfélébb korallokat és állatfajokat.

Fuerteventura spanyol sziget az Atlanti-óceánban, a Kanári-szigetek második legnagyobb tagja 1660 km²-ével. Azért kapta az Öreg sziget becenevet, mert valaha volt hegységei mára erősen lekoptak – legmagasabb pontja mindössze 724 m-re emelkedik a tenger színe fölé. A nevet indokolja az is, hogy a sziget székhelye, Puerto del Rosario a szigetcsoport legrégibb spanyol települése. A hosszú, ámde igen keskeny sziget 70 km hosszú partját különösen finom homok borítja. Kedvelt turistacélpont.

Az Atlanti-óceánban elhelyezkedő Kanári-szigetek közül Tenerifét követően ez a második legnagyobb sziget, ahol az év több mint 300 napján csodálatos az idő, ezért a hűvös téli hónapokban is bátran választhatjuk úticélként.

jelentős turizmusa ellenére nincsenek óriási kiépített üdülővárosai és a néhány nagyobb település sem az éjszakákon át bulizó fiatalok zajától hangos. Fuerteventurát inkább pihenés, kirándulás céljából válasszuk, valamint ha a víz szerelmesei vagyunk, ugyanis 70 kilométer hosszú, főként fehérhomokos partja nemcsak a fürdőzésre, de a vízi sportok kedvelőinek is a legjobb választás. Kalandozásainkhoz viszont mindenképpen szükség lesz autóra, amelyet interneten tudunk előre lefoglalni vagy a repülőtéren található kihelyezett irodákban érkezésünk után megrendelni.

A szigeten több üdülőközpont is található, melyek mindegyike a keleti part mentén helyezkedik el, közülük a legnagyobbnak és legnépszerűbbnek Corralejo számít. Ez a kisváros a sziget északi csücskében helyezkedik el, a repülőtértől mintegy 38 km-re.  A korábbi kis halászfalu mára a sziget egyik legszínesebb és legnagyobb, élettel teli városává nőtte ki magát. Rengeteg üzlet, étterem, kávézó és szórakozóhely is megtalálható itt. Fontos megemlítenem, hogy a Kanári-szigeteken nagyon kedvezőek az adózási szabályok, ezért dohányárut, szeszesitalt, parfümöket, de még ruhát is érdemesebb itt vásárolni. Üzletet pedig fogunk találni bőven, ettől nem kell félni, a sziget fővárosában, Puerto del Rosarióban pedig több nagyobb bevásárlóközpont közül is válogathatunk. Correlejo városában van a sziget legnagyobb éjszakai élete, és itt található az egyetlen melegbár és szauna is, a KM 22.