Bioszféra rezervátum sziget

Fuerteventura körülvevő vizeit, területét melynek nagysága több, mint 350,000 hektár az Unesco világörökség részévé nyilvánították.

Épületek és parkok, a környezet és a táj élő tanúi a vulkanikus eredetnek  különböző növények, őshonos fauna mely felbecsülhetetlen értékkel rendelkezik. Mindent védenek, nagyon sok erőfeszítésbe került, hogy különböző fajokat fenn tudjanak tartani, mint a Caretta teknősöket és számos környezetvédelmi projekt gyümölcse például a túzok megmentése. Válassza ki szabadon hogyan szeretné felfedezni ezt az egyedülálló helyet: gyalogosan, kerékpárral, vagy tevegelve.. vagy egyszerűen hagyja, hogy magával ragadja a hely, hiszen minden része kincs.

Vulkanikus örökség szigete

Fuerteventura minden egyes pontja vulkanikus eredetű, a folyamat ami létrehozta több, mint 20 millió évvel ezelőtt kezdődött ezért a legrégebbi sziget a Kanári szigetek közül. A passzátszél felszínformáló ereje is szerepet játszott a táj egyedülálló felszínének kialakításában. Ahol több millió évvel ezelőtt erdők voltak ott ma homokdűnék és száraz felszín, sziklás vidék található.

Fuerteventura egy tökéletes turisztikai desztináció, ahol fontos a természet értékeinek óvása és a hagyományok megőrzése. Az Európai Unió egyik legnagyobb sivataga és fél sivatagos területe, garantáltan mély benyomást fog gyakorolni Önre és környezetére több mint 100km hosszú érintetlen partszakaszával.

Természeti értékek

Az emlősök között megtalálhatóak a szamarak, Majorero tevék és a Majorero kecskék melyek szabadon élnek a szigeten és nekik köszönhető az ízletes díjnyertes Majorero kecskesajt is. Az óceán több, mint 390 különböző fajnak ad otthont. Ezen a kopárnak tűnő szigeten gazdag növényzetet találunk, ami elsőre szokatlannak tűnik, hiszen a csapadék hiány és a több ezer évig tartó erózió hatott a szigetre. Gazdag és egyedülálló növények alkalmazkodtak az időjárási viszonyokhoz ennek köszönhető, hogy elterjedtek a pálmák, csodás pálma ligetek vannak a szigeten továbbá tamariszkuszok és rekettye, Jandiai kutyatej. Az óceán ami körülveszi a szigetet egy igazi paradicsom a cetféléknek, több mint 22 delfinfaj és bálna él együtt különböző teknős fajokkal – Caretta.

Isla de Lobos szigetecske

Az Isla de Lobos szigetecske melynek szinte teljes területe Nemzeti Park különálló Fuerteventurától, értékes fajoknak ad otthont. Ez volt az utolsó hely, a Kanári-szigeteken , ahol a szerzetes fókák , más néven tengeri farkasok éltek , ami megmagyarázza a sziget nevének eredetét.

 

ViaSale Travel

A Kanári-szigetek specialistája

Tel: (06) 1 – 445 44 55

Malpaís de la Arena Természeti Park

Itt található a legnagyobb Kanári-tarabilla populáció, egy kis madár amely őshonos a szigeten.
Madár hossza: 13 cm
szárny fesztávolság: 23-24 cm

Tindaya hegy és park

A Tindaya hegy a sziget egyik jelképe, érdemes ellátogatnod a mágikus hegynek is nevezett természeti látványossághoz.

Jandía Nemzeti Park

A közel 15 ezer hektáros területen található a legtöbb őshonos és védett növény.  Különlegessége továbbá, a gyönyörű és látványos Cofete partszakasz, ami a kanári szigetek egyik legkülönlegesebb strandja.

Los Cuchillos de Vigán

Gyönyörű hely, ahol a berber sólyom tanyázik.

Caldera de Gairía

Egy vulkáni kúp amelynek gazdag az Euphorbia populációja.

Cardón hegy

Ezt a robusztus hegyet az erózió formálta, védett növényekben gazdag a táj.

Vallebrón

Védett terület itt található a sziget legmagasabb pontja 690m Muda hegy.