Fuerteventura gazdag gasztronómiai kínálatából nem hiányozhatnak az ínyenceknek való fehér húsú hal különlegességek mint példáúl a “majorera” vagy a “la vieja”.

Az összes halétteremben találunk külonboző helyi finomságokat, tengeri gyümölcsöket, de egy specialitás mindehol feltűnik. Ez a “la vieja” módra elkészített papagály hal, melynek omlos fehér húsa tele van proteinnel, ásványianyagokkal és zsírsavval.

A főtt “sancochada” mennyei íze szintén egy felejthetetlen élményben részesíti majd Önöket. Könnyű és lágy húsa érzékeny a magas hőfokra, ezért sok évnyi tapasztalat kell egy ilyen elsőrendű halétel elkészítéséhez.

Annak ellenére hogy a “la vieja sancochada” a leghíresebb, a “la vieja a la espalda’’ is tökéletes választásnak minősül. Mellé egy kis olívaolaj, fokhagyma, petrezselyem és a tipikus kanári burgonya, zöld “mojo” szósszal, és biztos lehet benne hogy emlékezetes gasztronómiai élményben lesz része.

Ezeknek a halaknak a beszerzési módja abban különbözik a többiétől, hogy nem használnak hálókat. A halászok külön fognak ki minden egyes halat, hagyományos módszerekkel.

Nyugodtan kijelenthetjük hogy Fuerteventura bármely halételeket felszolgáló éttermében megtalálhatók ezek a fenséges fogások. Ugyanakkor vannak helyek ahol köztudottan a legmagasabb színvonalon készítik el őket és méginkább ajánlott megkostólni. Ilyen például az El Cotillo és Los Molinos északon, Las Playitas és Ajuy a belvárosban vagy El Puertito és Jandía a sziget déli részén.