Fuerteventura mindent biztosít önnek és családjának, hogy élménydús és pihentető őszi szünetben legyen részük. Összegyűjtöttünk 7 érvet, miért érdemes ellátogatni Fuerteventurára az őszi időszakban is.

1. Szeretik az óceánt?

A Kanári-szigetek nyaralóövezeteiben egész évben fürdésre alkalmas tenger várja önt és családját, ahol naponta több ezer homokvárat építenek a gyerekek és a felnőttek. A levegő hőmérséklete kellemes, az óceán vize tiszta, a strandok biztonságosak.

2. Hegyek, túrák szerelmesei?

A szigetek vulkáni eredetéből adódóan a szigeteket magas csúcsok szabdalják, több ezer gyalogúton túrázhatnak. Néha kies tájakon, a csúcsok felé haladva pedig kanári fenyők adnak önöknek árnyékot. A gyerekek számára is hatalmas élmény, hogy minden kő és csúcs más-más élményt tartogat számukra: a párás, dús növényzetű északi területek és a kő-, vagy homoksivatagos  déli részek mind-mind felfedezésre várnak.

3. Kalandos programokat keresnek?

Nem könnyű gyerekkel hosszú időt eltölteni a strandon, bármennyire is élvezi a vizet, a homokvár építést és az egyéb játékokat. A Kanári-szigeteken könnyű gyerekkel is megfelelő programot találnia: állatkertek, aquaparkok, csúszdák, hajós-kerékpáros kirándulások várják önöket. Sőt, delfin- és bálnales is elérhető minden szigeten.

4. Többet akarnak tudni a szigetvilágról?

A Kanári-szigetek történelme hosszú múltra tekint vissza, bár a szigetek “csak” 30 millió évesek. Minden érdeklődésű gyerek és felnőtt megtalálja a maga számítását, az élővilágtól, a történelemig. Kalandozhat Kolumbusz Kristóf kedvelt szigetein, felfedezheti az egyedülálló természeti kincseket, meglátogathatnak régészeti múzeumokat, barlanglakásokat, hagyományos kanári családi otthonokat. Ha ez még mindig nem elég, részt vehetnek sajtkészítésben vagy akár bor- és lekvárkóstolókon is.

5. Felfedezhetik a szigetek meséit!

Hol szállnak le a földönkívüliek Tenerifén? Hogyan éltek a guanchék? Milyen madárfajok élnek a Kanári-szigeteken, amelyek máshol nem léteznek? Hogyan alakulnak ki a vulkánok? Milyen szállal kötődik Amerika felfedezője a szigetcsoporthoz? Tényleg vikingek lakták a szigeteket? Mi történik az emberi szervezettel hegymászás közben? Hol teszteli a NASA a Mars-járóit?

És még számos olyan kérdés, ami a gyerekek kíváncsiságát, tudásszomját felkeltheti!

6. Remek konyhával várja önt és családját a Kanári-szigetek

A gasztronómia minden ága, minden nemzet konyhája megjelenik a szigeteken, de természetesen felfedezhetik a spanyol és a különleges kanári ételeket is. Kirándulásaik alatt megismerhetik az itt élők egyszerű, mégis ízletes konyháját, a gyümölcsök végtelen kínálatátés a desszertek sokszínűségét. Ha szeretnek új dolgokat kipróbálni, ha értékelik az hagyományos vagy a nemzetközi konyhát, itt mindebből kóstolót kaphatnak.

7. Mert együtt szeretnének kikapcsolódni

Hagyja hátra a napi teendőket, a családi pihenés pillanatai adnak erőt, hogy majd újabb feladatokba vágjon otthon. Szakadjon el egy hétre a mindennapoktól, szerezzen valódi élményeket családja körében a Kanári-partokon. Tudom, otthon a legfontosabb kérdése az lesz, “Mikor megyünk vissza?”.