Számos finom homokos strandot, vulkáni vidékeket, változatos éjszakai életet és rengeteg programot kínálnak a Kanári-szigetek. Mindezek mellé társul az egész éves strandidő, és persze az európai légkör és biztonság. A szinte végtelen napsütéssel megáldott szigetcsoport, az Atlanti-óceán szigetvilágához tartozik, és az év bármely szakában – még a téli hónapokban is – népszerű üdülőhely. Azonban van két hónap, ami az én titkos kedvencem az évben: ez az október és november. Összegyűjtöttem Önnek azt a 13 okot, amiért érdemes meglátogatni a szigetek bármely tagját ebben az időszakban.

A jó idő (szinte) garantált

A Kanári-szigetek az afrikai partokhoz közel helyezkednek el, egészen pontosan Marokkóval és a Szaharával egyvonalban. Azonban az északról érkező passzátszelek jelentősen enyhítik az afrikai hőséget, így a szigetcsoport fantasztikus éghajlattal rendelkezik. Az évi átlaghőmérséklet 22°C, és az évi 300 napsütéses nap azt jelenti, hogy a tökéletes klímája egész évben várja, az ősz pedig valójában nem is létezik, inkább csak a nyár végét jelenti.

A csend uralkodik

Sok más népszerű úticéltól eltérően (a tökéletes klímának köszönhetően) itt kényelmes estéket tölthet el a szállodája vagy egy étterem teraszán, sétálhat pulóver, kabát nélkül. Az éttermek, hotelek, szórakozóhelyek és persze a látványosságok egész évben várják. A különbség mindössze annyi a nyár és az ősz között, hogy ősszel nagy a csend, csökken a nyüzsgés. Én ezt szeretem a legjobban ebben az időszakban.

Járatok Budapestről és Bécsből

Az egy hetes kikapcsolódásokhoz nem éri meg 8-12 órát repülnie. A Kanári-szigetek három tagjára utazhat Bécsől és Budapestről, így nincs szüksége, hogy kényelmetlen és hosszú utat tegyen meg az őszi-téli napsütésért. Az őszi időszakra összegyűjtöttem a legjobb ajánlatainkat, amiket ide kattintva meg is nézhet >>

 

Csendes strandok

Míg a nyári és téli szezonban a tengerpart nagy részén családok pihennek, ősszel érezheti úgy, hogy csak az Öné a vízpart. Válasszon egy partot magának, itt vélhetően csak pár pihenővel és helyivel kell osztoznia a napsütésen.

Vízisportok

A vízisportok egy részét egész évben élvezheti a szigetcsoporton, így a búvároknak és a snorkellezőknek nem kell gondolkodniuk, melyik időszakban látogassanak el ide. Azonban a szörfözök, a kite-szörfösök nem fognak csalódni, ha az őszi időszakban érkeznek. A legjobb helyszíneket találják meg Fuerteventurán, ahol a vulkanikus tengerfenék miatt remek hullámok képződnek, melyhez társul az erős, állandó szél egyes partszakaszokon.

Túrázás

Kiránduljon a Kanári-szigeteken, fedezze fel a 20 millió éves táj vulkanikus látványosságait. Számos helyen találkozik majd a láva a tengerrel, a magasban kráterek és barlangok várják, és számos különleges növényfajt is megtekinthet a négy nemzeti parkban.

Szőlészetek és borkóstolás

A szigeteken a folyamatos napsütés és meleg tökéletes szőlőtermesztést garantál, ezért a Kanári-szigetek jól ismert bortermelő vidékké vált az elmúlt évtizedekben. A szigeteken több mint 10 szölőtermesztő vidéket talál, ezek közül 5 vidékkel Tenerife büszkélkedhet. Látogasson el a népszerű szőlőültetvényekre, ahol megkóstolhatja a jobbnál jobb borokat.