Európa egyik legnaposabb nyaralóhelye Fuerteventura, azonban nem csak ezért érdemes ide látogatnia! Itt kipihenheti a hosszú, sötét telet, felfedezhet egy szigetet, amely a Föld bioszféra rezervátumának része, sőt ellátogathat a világ egyik legnagyobb növény- és állatparkjába, az Oasis Parkba, ahol sokat tesznek Fuerteventura természeti kincseinek megőrzéséért.

1. A sziget egy hatalmas strand

Fuerteventurát nem véletlen nevezik a Kanári-szigetek strandjának, hiszen a szigetet nem szabdalják hegyek, így szinte csak a finom homokos part öleli körbe. A Kanári-szigetek közül Fuerteventura fekszik legközelebb az afrikai partokhoz, egészen pontosan a Szaharához, és emiatt kevésbé zöld mint a többi sziget. Bár épp fordítva is fogalmazhatjuk: Fuerteventura a Szaharához való közelsége miatt más csodákat tartogat önnek, mint Tenerife, vagy Gran Canaria. A gyönyörű homokos strandok összesen 150 km hosszan várják, a legnagyobb és legkedveltebb strandok Jandía, illetve a sziget északi részén találhatóak.

2. Természeti szépségek

Fuerteventura éghajlata száraz, sivatagos. Ennek ellenére egzotikus szépségű, hiszen a Földön kevés helyen egyesül a vulkáni eredet a sivatag jellemzőivel. A növényzetet kaktuszok, pálmafák uralják, míg az állatvilág főként madarakból, gyíkokból, teknősökból áll. Természetesen a sziget vizi élővilága is sok mindent tartogat önnek, hiszen nem csak bálnák és delfinek mindennaposak errefelé, hanem fókák, teknősök, nagyhalak is. Ha vonzák a természet látnivalói, akkor érdemes az Oasis Parkba ellátogatnia, ami nem csak egy állat- és növénykert, hanem Fuerteventura és a Kanári-szigetek természeti kincseinek megőrzésében is jelentős szerepet vállaló szervezet. Nem mellékesen a parkban szinte végtelen szórakozási lehetőségek is várják.

Ha szeretne ingyenes és korlátlan családi belépőt a parkba, itt foglaljon szállást!

3. Kirándulások, életre szóló programok

Szeretne kicsit megismerkedni Fuerteventura múltjával, a helyiek életével? Fuerteventura sok meglepetést tartogat önnek: a legnépszerűbb helyekre elkalauzolja önt ez a kirándulás, de érdemes Lanzarotéra is ellátogatnia, ahol ugyancsak számtalan kulturális élmény várja. Ha inkább a sportosabb nyaralásokat kedveli, akkor Fuerteventurán nem csak a szörf, kite, vagy vitorlázás élményével ismerkedhet, de várja önt a búvárkodás, a bálnales és még számtalan más program.

4. Különleges kanári ízek

Szeretne új ételeket kóstolni a nyaralás során? Ne hagyja el a szigetet anélkül, hogy megkóstolja a friss tengeri halatakat, a papas arrugadast, a fűszeres mojo szószokat és a világ legjobbjának választott kecskesajtokat!

5. Nyugodt pihenés és páratlan időjárás

Mi is lehet pihentetőbb, mint az Atlanti-óceán partján fekvő romantikus szálloda számos szolgáltatással? Semmi, ha ez együtt jár Fuerteventura páratlan időjárásával, kedvezményekkel és ingyenes Oasis Park belépővel! Fuerteventurán március-áprilisban átlagosan 25-27 fok van, a napsütéses órák száma pedig 8-8,5 óra naponta!