El tudja képzelni az arany színű homok kontrasztját az óceán intenzív azúrkékje mellett? El tudja képzelni a sivatag minden zajt elnyelő csendjét? Lazítson a sivatagi paradicsomban, és élvezze a kalandot!

A Corralejo Nemzeti Park egy sivatag Fuerteventura szigetén. Valójában a sivatagos terület Corralejotól délre található, és mintegy 11 km hosszan nyúlik el a part mentén. A nemzeti park strandjairól gyönyörű kilátás nyílik Los Lobos és Lanzarote szigetére egyaránt.

Ha a közeli szigetek látványa nem elég önnek, akkor egy rövid hajóúttal mindkét szigetre könnyen átkelhet. Corralejo partjai alkalmasak gyerekes-családi pihenésre, ahogyan a vizisportok szerelmesei is megtalálják a számukra megfelelő szórakozást.

Corralejo homokdűnéi több mint 2.300 hektáros területet foglalnak el, és Fuerteventura egyik legfontosabb turisztikai látványossága. Ráadásul földtani vizsgálatok igazolták, hogy a területet elfedő homok szerves eredetű, több ezer éves fajok is itthagyták nyomunkat a szigeten.

A természetvédelmi terület néhány jellegzetes növénynek és állatnak is otthont ad, az állatok közül nem lesz nehéz felismernie a dögkeselyűt (más néven egyiptomi keselyűt) vagy a galléros túzokot.

Az északról – egészen pontosan a skandináv partoktól – érkező passzátszélnek köszönhetően a homokdűnék formái folyamatosan változnak, gy ha többször járt már Fuerteventurán, akkor sem fogja ugyanaz a kép fogadni Corralejoban. A sivatagon át talál egy gyalogutat is, amelyet azért alakítottak ki, hogy megcsodálhassa a természetvédelmi területet.

A strandok ezen a területen lélegzetelállítóak: finom aranyszínű homok és kristálytiszta víz. Ráadásul könnyű olyan helyet találnia, ahol akár egyedül is lehet.

Kellemes bolyongást kívánok a homokdűnék között! Nézze meg képgalériánkat is!